NL    FR
Contact      
  De Regie der Gebouwen
  Home
  Bevoegdheden
  Directiecomité
  Structuur
  Administratief reglement
  Vacatures
  Verkopen
  Milieubeleid
  Integriteit
 
Activiteiten
  Werven/Realisaties
   

Vlaanderen
Brussel
Wallonië
Internationaal

  Persberichten
  Overheidsopdrachten
  1.  Onze opdrachtdocumenten
  2.  Indienen van een aanvraag tot deelneming / offerte
  3.  Free Market
  4.  Nuttige links
  5.  Andere documenten
  Varia
  Contact - Toegang
  Klacht
  Links
  Lid van PuRE-net
 
  U bent hier: Home > Persberichten > 21.05.2012
Justitiehuis Antwerpen beter behuisd

maandag, 21 mei 2012

21.05.2012
Justitiehuis Antwerpen beter behuisd

Op 21 mei 2012 opent Servais Verherstraeten, staatssecretaris voor Staatshervorming en de Regie der Gebouwen, samen met de Minister van Justitie de nieuwe kantoren van het Justitiehuis in Antwerpen. Een belangrijke verbetering, zowel voor de personeelsleden als voor de burger.

De Regie der Gebouwen huurt drie verdiepingen (gelijkvloers, + 1 en +2) in het kantoorgebouw Plantin Office Tower met publieksingang aan de Quinten Matsijslei 55 voor een termijn van 9 jaar.

De Regie der Gebouwen ging op de Antwerpse vastgoedmarkt op zoek naar nieuwe kantoorruimte die voldeed aan de behoeften van het Justitiehuis. Uiteindelijk viel de keuze op het volledig gerenoveerd kantoorgebouw ‘Plantin Office Tower’ aan de Plantin en Moretuslei. Ten behoeve van het Justitiehuis werd een aparte publiekstoegang gecreëerd aan de Quinten Matsijslei 55, zodat dit dan ook het officiële adres wordt van het justitiehuis.

Het Justitiehuis ligt in het centrum van de stad, aan het stadspark en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze centrale ligging is een bijkomende troef voor de doelstelling van het Justitiehuis: een eerstelijnshulp aanbieden aan de burger.

Servais Verherstraeten: “Het kantoorgebouw voldoet aan de meest recente energienormen. De aanwezigheid van energiezuinige installaties en het gebruik van energiebesparende bouwmaterialen betekent op termijn een vermindering van de energiefactuur voor het justitiehuis.”

Op de gelijkvloerse verdieping komt de burger terecht in een aangename inkomhal. De toegang tot de kantoorruimte is beveiligd en alleen toegankelijk met een badge. Een medewerker van het justitiehuis begeleidt de burger naar een individuele gespreksruimte voor de verdere behandeling van zijn/haar dossier.

In tegenstelling tot de algemene tendens om landschapskantoren in te richten, gaf het justitiehuis de voorkeur om kleinere kantoorruimtes in te richten voor 1 à 2 personen. De medewerkers van het justitiehuis behandelen gevoelige dossiers waarbij veel telefonische gesprekken worden gevoerd.

Technische uitrusting

De kantoren zijn voorzien van convectoren met thermostatische kranen die aangesloten zijn op de centrale verwarmingsinstallatie. In de stookplaats zijn twee ketels opgesteld, één hoogrendement condenserende ketel en één hoogrendement ketel. Elke ketel heeft een modulerend gasbrander. Deze ketels voeden de verschillende verwarmingskringen. De temperatuur kan per lokaal geregeld worden

In de zomer kan gebruik worden gemaakt van de buitenzonwering die per lokaal bedienbaar is langs de Plantin en Moretuslei. Aan de gevel van de Quinten Matsijslei zorgt een installatie van buitenzonwering met beweegbare aluminium lamellen voor bescherming. De lamellen werken automatisch, afhankelijk van de stand van de zon.

De kantoren genieten van een zeer ruime daglichtinval dankzij de dubbele isolerende beglazing tot op de vloer.

Op elke verdieping is een praktische kitchenette ingericht. Op de tweede verdieping wordt bovendien een aparte eethoek ingericht.

De medewerkers die met de fiets naar het werk komen, kunnen gebruik maken van een fietsenstalling en een douche.

Personen met een beperkte mobiliteit kunnen via een helling gebruik maken van de personeelsingang aan de Plantin en Moretuslei.

Het kantoorgebouw beschikt over één centrale data server room, waar dus ook de data racks van het justitiehuis zijn opgesteld.

De verlichtingssystemen zijn van het meest energiezuinige type. In de gangen wordt het licht geregeld met een bewegingsdetector.

Het volledige kantoorgebouw wordt permanent beveiligd met camera’s.

Staatshervorming

Als een gevolg van de zesde staatshervorming die momenteel door Servais Verherstraeten wordt uitgevoerd, zullen de organisatie en een groot deel van de bevoegdheden van de Justitiehuizen trouwens worden overgeheveld naar de deelstaten.

Servais Verherstraeten: “Het gaat onder meer over de strafuitvoering, het slachtofferonthaal, de eerstelijnshulp en de betoelaagde opdrachten. In elk geval zal tussen de federale staat en de deelstaten een samenwerkingsakkoord worden gesloten om de praktische overdracht vorm te geven. Het spreekt ook voor zich dat alle actoren, inclusief de vakorganisaties van het personeel van de Justitiehuizen, bij deze overdracht zullen worden betrokken”.

Technische fiche

Eigenaar: N.V. Adgar Plantin
Vastgoedmakelaar: Immo Wauters
Huurder: Regie der Gebouwen
Gebruiker: FOD Justitie (Justitiehuis)
Bruto-oppervlakte: 2.979,32 m2 kantoorruimte + 240 m2 archiefruimte + 23 parkeerplaatsen + fietsenberging
Aanvang huur van het gebouw: 1 februari 2012
Huurtermijn: 9 jaar (2012-2021)
In gebruikneming door het Justitiehuis: april 2012
Jaarlijkse huurprijs: 425.000, EUR (gelijkvloers, +1, +2 en parking)

Johan Vanderborght
Woordvoerder
Regie der Gebouwen
Johan.vanderborght@regiedergebouwen.be
Gulden Vlieslaan 87 bus 2
1060 Brussel
M: 0479 31 26 91
www.regiedergebouwen.be

 


© Regie der Gebouwen - Het hoofdbestuur : Gulden Vlieslaan 87 bus 2 - 1060 Brussel
Alg. Tel: +32 (0)2 541 65 11 - Alg. Fax: +32 (0)2 541 71 94